Tanden Bleken

Een wit gebit geeft een gezonde uitstraling en zelfvertrouwen. U durft weer te lachen en uw tanden te laten zien.

Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. Vooral de kleur en de dikte van het tandbeen zijn bepalend voor de kleur van de tand of kies. De oorspronkelijke kleur is erfelijk bepaald, maar ook voeding en mondverzorging spelen een rol. De kleur van tanden en kiezen is dan ook bij iedereen verschillend. In de meeste gevallen kunnen tanden en kiezen witter gemaakt worden met bleekbehandelingen.

Waardoor verkleuren mijn tanden en kiezen?

Tanden worden donkerder doordat kleurstoffen uit voedingsmiddelen vanuit de tandplak (het wit-gelige laagje met bacteriƫn op tanden en kiezen) in het glazuur dringen. Ook roken is een oorzaak van verkleuringen. Bovendien worden tanden donkerder naarmate u ouder wordt. De vorming van tandbeen gaat namelijk altijd door, waardoor de laag geelkleurig tandbeen dikker wordt. De glazuurlaag wordt juist dunner door slijtage.

Wanneer is bleken wenselijk?

Bleken is medisch gezien niet nodig, maar het oog wil ook wat. Overweegt u een bleekbehandeling? Kies dan voor een veilige en verantwoorde manier. Bleek uw tanden altijd onder begeleiding. U kunt daarvoor uiteraard bij ons terecht

Laat uw tandarts wel eerst kijken naar de huidige kleur van uw gebit en wat de oorzaak van de verkleuringen is. Tevens stelt hij dan vast of uw tanden gezond zijn, of ze vrij van gaatjes zijn en of uw vullingen niet lekken.

Tanden bleken

Tandprotheticus Breda, Kunstgebit Breda, Frameprothese Breda, Klikgebit Breda, Tanden Bleken Breda