Tandprotheticus

De tandprotheticus is dé expert voor het aanmeten en vervaardigen van protheses die uit de mond zijn te nemen. Of het nu gaat om een volledig kunstgebit, een gedeeltelijke-, of _DSC4788frameprothese of een overkappingsprothese op wortels of implantaten.

Gratis advies en stappenplan
Wanneer u overweegt een volledige prothese te nemen kunt u bij ons terecht voor een gratis en deskundig advies. We onderzoeken eerst grondig de mondholte. Samen bespreken we de mogelijkheden om vervolgens een reeks van zes afspraken te maken. Tijdens deze consulten maken we afdrukken van uw kaken, gevolgd door precisieafdrukken op de maat van uw kaak. Tijdens de derde afspraak bekijken we de afstand tussen de beide kaken en zoeken we de kleur van de prothese samen uit. Daarna gaan we uw prothese maken en kunt u komen passen. We bekijken nauwkeurig of alles technisch perfect is en natuurlijk kunt u dan ook zelf beoordelen of u tevreden bent met wat u dan in de spiegel ziet. Meestal is er een aantal zaken dat aangepast moet worden na het passen van de prothese. Op de volgende afspraak plaatsen we de prothese definitief. Uiteraard komt u daarna nog een keer langs voor controle.

Kosten
Momenteel wordt een kunstgebit voor 75% vergoed door de basisverzekering. Een tandartsverzekering of aanvullende verzekering is niet nodig. Zelf betaalt u alleen een verplichte eigen bijdrage van 25% (maximaal 250 euro). Bij een aanvullende verzekering betaalt u nog minder en soms zelfs helemaal niets (vraag naar uw verzekeringsvoorwaarden). De meeste verzekeraars vergoeden om de vijf jaar een nieuwe prothese.

Onderhoud en controle
Goede mondhygiëne en mondzorg zijn bepalend voor de levensduur van uw prothese. Na iedere maaltijd moet u het kunstgebit goed schoonmaken met een speciale protheseborstel en zeep, tandpasta of een prothesereinigingsmiddel. Bij veel aanslag kunnen we uw prothese polijsten.In principe moet uw kunstgebit iedere 2,5 a 3 jaar gecontroleerd worden op pasvorm. Na 5 tot 7 jaar is de prothese meestal aan vervanging toe.
prothese
Tandprotheticus Breda, Kunstgebit Breda, Frameprothese Breda, Klikgebit Breda, Tanden Bleken Breda