frameprothese

U kunt bij ons ook terecht voor een frame prothese, ook wel partiële prothese genoemd. Deze prothese dient ter vervanging van een of meerdere tanden of kiezen.Frame

Bij een frameprothese werken we nauw samen met uw tandarts. U heeft immers nog deels uw eigen tanden en daar is de tandarts verantwoordelijk voor. Hij moet ook bepalen of uw eigen tanden en kiezen sterk genoeg zijn voor de prothese.

Een frameprothese is een uitstekend alternatief voor het ouderwetse plaatje en te vergelijken met een partiële prothese waarbij de basis is gemaakt van metaal. Op deze metalen structuur brengen we tandvleeskleurige kunsthars aan met kunststof elementen.

Een frameprothese heeft diverse voordelen. Het zit stevig in de mond, zorgt voor meer smaak doordat uw gehemelte niet volledig bedekt is en er is over het algemeen weinig reparatie nodig.

 

Stappenplan

Er is een aantal afspraken nodig om tot de perfecte frameprothese te komen. Allereerst nemen we uiteraard afdrukken van uw kaken en controleren we de mondholte nauwkeurig. We kiezen ook meteen de kleur uit. Vervolgens maken we de definitieve afdruk. Daarna voeren we een ‘beetbepaling’ uit om te zorgen voor een goede pasvorm en draagcomfort. Tenslotte plaatsen we de prothese definitief. We zien u daarna nog graag terug om te controleren of u tevreden bent met uw frame prothese.

 


 
Tandprotheticus Breda, Kunstgebit Breda, Frameprothese Breda, Klikgebit Breda, Tanden Bleken Breda