Frameprothese

U kunt bij ons ook terecht voor een frameprothese, ook wel partiële prothese genoemd. Deze prothese dient ter vervanging van een of meerdere tanden of kiezen.

Implantaten in de onderkaak komen vaak voor. In de bovenkaak zien we dat minder vaak omdat patiënten minder problemen met de bovenprothese ervaren. Maar ook dan kunnen wij u uiteraard van dienst zijn.

Nauwe samenwerking met uw tandarts

Bij een frameprothese werken we nauw samen met uw tandarts. U heeft immers nog deels uw eigen tanden en daar is de tandarts verantwoordelijk voor. Hij moet ook bepalen of uw eigen tanden en kiezen sterk genoeg zijn voor de prothese.

Een frameprothese is een uitstekend alternatief voor het ouderwetse plaatje en te vergelijken met een partiële prothese waarbij de basis is gemaakt van metaal. Op deze metalen structuur brengen we tandvleeskleurige kunsthars aan met kunststof elementen.

Een frameprothese heeft diverse voordelen. Het zit stevig in de mond, zorgt voor meer smaak doordat uw gehemelte niet volledig bedekt is en er is over het algemeen weinig reparatie nodig.

Stappenplan

Er zijn een aantal afspraken nodig om tot de perfecte frameprothese te komen. Allereerst nemen we afdrukken van uw kaken en controleren we de mondholte nauwkeurig. We kiezen ook meteen de kleur uit. Vervolgens maken we de definitieve afdruk. We voeren een ‘beetbepaling’ uit om te zorgen voor een goede pasvorm en draagcomfort. Tenslotte plaatsen we de prothese definitief. We zien u daarna graag terug om te controleren of u tevreden bent met uw frameprothese.

We ontvangen u graag in onze praktijk

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Maak een afspraak of neem contact op. Het eerste consult is altijd gratis.