Het proces

De tandprotheticus is dé expert voor het aanmeten en vervaardigen van protheses die uit de mond zijn te nemen. Hoe ziet het proces van eerste afspraak tot het plaatsen van definitieve prothese er precies uit? U leest het hier.

Gratis deskundig advies

Wanneer u overweegt een volledige prothese te nemen kunt u bij ons terecht voor een gratis en deskundig advies. We starten met een onderzoek van de mondholte. Samen bespreken we de mogelijkheden om vervolgens een reeks van zes afspraken te maken. Tijdens deze consulten maken we afdrukken van uw kaken, gevolgd door precisieafdrukken op de maat van uw kaak.

De prothese

Tijdens de derde afspraak bekijken we de afstand tussen de beide kaken en zoeken we de kleur van de prothese samen uit. Daarna gaan we uw prothese maken en kunt u deze komen passen. We bekijken nauwkeurig of alles technisch perfect is en natuurlijk kunt u dan ook zelf beoordelen of u tevreden bent met wat u dan in de spiegel ziet. Meestal zijn er een aantal zaken die aangepast moet worden na het passen van de prothese. Tijdens de volgende afspraak plaatsen we de prothese definitief. Uiteraard komt u daarna nog een keer langs voor controle.

We ontvangen u graag in onze praktijk

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Maak een afspraak of neem contact op. Het eerste consult is altijd gratis.

Maak een afspraak